Rychlé plněné masové kapsy ze Španělska jsou delikátní. Ochutnejte Empanadas

0
25

Možná už jste název „empanady“ slyšeli, jak jsme si jej hezky počeštili, možná jde o pokrm, který neznáte, ale máte rádi rychle připravená jídla a španělská kuchyně vám také není cizí. Ať je to jakkoli, rozhodnete-li se pro přípravu skvělého pokrmu Empanadas, nebudete litovat.

Španělská kuchyně v české domácnosti

Mnohé španělské recepty najdete v magazínu zavedeného e-shopu se španělskými potravinami eDelikatesy.cz. Všechny recepty jsou na vlastní „kůži“ vyzkoušeny a použity jsou i originální španělské suroviny. To platí i o receptu na zmíněné plněné masové kapsy Empanadas.

Jak připravit španělské empanady?

Empanady patří k oblíbeným tapas původem z Andalusie. Jde o křehké těsto naplněné skvěle ochuceným hovězím masem. Zde je recept na snadné těsto a masovou náplň, která je obohacena typickými ingrediencemi, a to olivami a vejci natvrdo.

K přípravě budete potřebovat:

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 450 g mouky
  • 60 g másla
  • 1 vajíčko
  • 2 vajíčka uvařená natvrdo a nadrobno nakrájená
  • 4 nadrobno nakrájené cibule
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 lžíce oliv nakrájených na kolečka
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oregana
  • 1 lžíce soli
  • 6 lžic vody
  • 1 lžíce octa

Postup:

Do mísy vložíme mouku, sůl a máslo, které mícháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. V další míse rozšleháme vejce, vodu a ocet. Následně přidáme k sypké moučné směsi. Na válu posypaném moukou vypracujeme těsto a dáme do lednice odpočívat.

Na pánev dáme olej a orestujeme cibuli. Přidáme česnek a oregano. Poté přidáme hovězí maso a necháme dusit cca 7 minut. Následně vlijeme k masu rajčatovou omáčku a zamícháme.

Těsto rozválíme a za pomoci menší misky z něj vykrájíme kulaté placky. Naplníme je náplní, přidáme olivy, uvařená a nakrájená vajíčka a uzavřeme vidličkou. Takto připravené empanady pečeme cca 15 minut.

Předchozí článekNáramek Achát: Šperk Plný Síly a Harmonie